• Tilstandsrapport ved boligsalg

Udfyld her  

så kontakter vi dig idag med et uforpligtende tilbud på tilstandsrapport og energimærker.

*
*
*
*
*
Send besked
Ved afsendelse, giver du tilladelse til, at vi må kontakte dig pr. telefon eller email.
Tilstandsrapport, elrapport og energimærke i en samlet pakke, nemt og billigt
tilstandsrapport

Tilstandsrapport

Skal du sælge din bolig, er det vigtigt at få lavet en tilstandsrapport.

Få tilbud på tilstandsrapport, elrapport og energimærke

  • Lokal byggesagkyndig
  • Hurtig levering
  • Konkurrencedygtige priser
  • Mulighed for førsynsrapport
  • Tilfredse og glade kunder

Rapporter kan bestilles enkeltvis eller som samlet pakke. Vi er grundige i vores gennemgang af huset og giver forklaring og vejledning på rapporten inden vi kører igen.  

Sælger bliver fri af sit sælgeransvar med tilstandsrapport og kan med ro i sindet aflevere nøglen til køber. Køber får gennem tilstandsrapporten et dokument, der beskriver de synlige fejl og mangler der måtte være i huset, hvilket giver tryghed ved bolighandel. Skulle der være skjulte skader og mangler ved huset kan disse være dækket af en ejerskifteforsikring.

En tilstandsrapport er en byggeteknisk gennemgang af boligen, der giver et professionelt, uvildigt og neutralt billede af boligens synlige fejl og mangler. 

Tilstandsrapporten er opbygget på farvekoder som er:

Sort / spørgsmålstegn - Mulige skade
Der er forhold ved bygningsdelen, som bør undersøges for at få afklaret om der er en skade. Skaden kan være kritisk eller alvorlig, derfor bør du afklare omfanget af den mulige skade og konsekvenser. Er du køber og vælger at købe ejendommen uden forholdet er nærmere undersøgt, bærer du selv risikoen.

Grå - Mindre alvorlige skader
Skader uden indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion.

Gul - Alvorlige skader
Skader ved bygningsdelen som medfører, at bygningsdelens funktion vil svigte på længere sigt. Det kan endvidere medføre skader på andre dele af bygningen.

Rød - Kritiske skader
Her er tale om skader som allerede har, eller vil medføre skader ved bygningsdelen, som på kort sigt vil give svigt af funktionen ved bygningsdelen, denne skade kan eller har også medføre svigt ved andre bygningsdele.

Vi sender gerne tilstandsrapporten til ejendomsmægler og sørger også for den nødvendige indberetning.

Tilstandsrapporten er gyldig i 6 måneder.  Såfremt du i denne periode får udbedret fejl og mangler, kan der foretages en revision af tilstandsrapporten så de pågældende fejl og mangler udgår af rapporten . Når tilstandsrapporten udløber skal tilstandsrapporten fornyes, en fornyelse af tilstandsrapport udføres for reduceret pris.

Såfremt der er landbrugspligt på din ejendom eller er erhvervsdelen procentvis større end boligdelen, kan der ikke udarbejdes tilstandsrapport, men i stedet kan vi tilbyde at udarbejde en byggeteknisk rapport. Kontakt os og hør om mulighederne.

Foruden tilstandsrapport er det desuden et krav, at der udarbejdes en elinstallationsrapport, før der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

En elinstallationsrapport skal udføres af en autoriseret elinstallatør, der vurderer de tilgængelige installationer og samtidig tager forskellige stikprøver undervejs. Elinstallationsrapporten ligner en tilstandsrapport, og der anvendes overordnet samme karaktersystem som i en tilstandsrapport.

Førsynsrapport

Vi tilbyder også at udarbejde en førsynsrapport, der giver dig mulighed for at udbedre eventuelle skader inden  tilstandsrapporten udarbejdes endeligt. Dermed opnår du en pænere tilstandsrapport, hvilket kan have stor betydning for både salgspris og salgstid på huset.  


Hos Ingeniørconsult samarbejder vi med autoriserede elinstallatører, så du nemt og enkelt kan bestille både tilstandsrapport og elinstallatørrapport hos os.

  • footer link tilstandsrapport
  • footer link enerimaerke
  • footer link raadgivning
  • footer link taethedsprovning
læs mere om cookies og GDPR